Välj rätt hudvård för dig över 30

30 är det nya 20 sägs det. Men även om vi stadgar oss senare idag så är det vid 30 som de första ålderstecknen börjar synas. Nu är det dags att frossa i hudvård med näringsrika och aktiva ingredienser för att få en strålande hy.

Många märker att huden börjar förändras i 30-års åldern. De små skrattrynkorna runt ögonen och munnen blir fler, gamla solskador blir tydligare och huden tappar en del av sin lyster. Det är nu det är dags att maximera hudvårdsrutinen och introducera aktiva ingredienser. Ett exempel på ett professionellt märke med aktiva produkter som motar bort de första ålderstecknen är Dermalogica, som bland annat har bra solskydd i sortimentet.

Så väljer du hudvårdsprodukter

Hudvård behöver inte vara komplicerat. Oberoende av hudtyp är de viktigaste produkterna i badrumsskåpet för den som är 30+:

  • Solskydd är den bästa anti-age krämen. Har du inte varit noga med att skydda huden i 20-års åldern är det verkligen dags nu. Använd solskydd med hög solskyddsfaktor dagligen året runt för att förhindra för tidigt åldrande. Välj mellan kemiska eller fysikaliska filter och se till att smörja in flera gånger om dagen om du vistas mycket utomhus.
  • Komplettera fuktkrämen med retinol. Retinol är ett A-vitamin som ökar produktionen av elastin och kollagen i huden. Det här behövs för att huden ska hålla sig elastisk. Retinol fungerar också bra mot melasma och acneärr. Köp en nattkräm med retinol eller komplettera med ett retinolserum.
  • Slarva inte med ögonkrämen. Huden runt ögonen är extra känslig och det är här rynkorna först börjar synas. Motarbeta detta genom att använda ögonkräm morgon och kväll. Det finns många olika varianter med olika egenskaper så det gäller att prova sig fram till den rätta.

För den som tycker att skönhetsvård är komplicerat och har svårt att hitta rätt i djungeln kan en skönhetsterapeut vara till god hjälp. Att unna sig både bra och effektiva produkter kombinerat med en ansiktsbehandling nu och då är ett utmärkt sätt att både slappna av och få strålande hud. En välmående hud är en del av det allmänna välbefinnandet.