Bra med digitala läkarbesök för seniorer

När man blir lite till åren kan ibland hinder uppstå i vardagen. Kanske kan du inte förflytta dig lika raskt som förr i tiden på grund av krämpor, eller så är det glashalt ute så att du drar dig för att sticka näsan utanför dörren. Samtidigt kanske du behöver besöka läkaren för att till exempel förnya ett recept. Då är det lätt att känna sig hjälplös, men det finns smart hjälp att få.

Bild på ett stetoskop och läkare på smartphone som ger medicinsk konsultation onlineVisste du att du kan få vård utan att lämna hemmet? Det är enkelt fixat med hjälp av ett digitalt läkarbesök. Under ett sådant kan du till exempel förnya receptet, men också få hjälp med andra krämpor som inte kräver en fysisk undersökning.

Smidigt med digitala läkarbesök

Det finns många fördelar med att besöka läkaren digitalt, till exempel:

  • Du slipper lämna hemmet
  • Du får en tid snabbt
  • Kostnaden är densamma som vid ett vanligt läkarbesök
  • Generösa öppettider

Så går ett digitalt läkarbesök till

Som du kanske vet kan det vara svårt att både nå och få tid på vårdcentralen om du har en mindre åkomma. Då är det riktigt bra att du kan vända dig till en digital sådan i stället. Känner du oro för att du inte ska få samma vård som hos din ordinarie vårdcentral? Då är det bra att veta att patientnöjdheten är hög hos digitala vårdcentraler. Dessutom är det möjligt att få vård dygnet runt. Visst finns det ordinarie vårdcentraler som håller kvällsöppet, men det är ingen speciellt vanlig företeelse.

Själva besöket är mycket enkelt att genomföra. Allt du behöver är att boka en tid hos vårdgivaren. Sedan blir du uppringd av din läkare via videosamtal. Det kan vara bra att tänka på att ha bra hörlurar med mikrofon när du ska genomföra samtalet så att du både kan höra och blir hörd på ett bra sätt. Ska du förnya ett recept sker det omgående. Redan när samtalet är avslutat har du ett nytt recept som väntar i din inkorg. Vid traditionella läkarbesök kan det ju annars dröja en stund innan du får ditt recept, något som kan vara irriterande. Det finns med andra ord ingen anledning att inte prova digital vård.