Hitta de bästa och mest personliga presenterna

Det där med presenter är inte alltid så lätt. Antingen ska du ge något till någon som redan har allt, eller så känns alla dina idéer opersonliga och trista. Det finns dock några smarta knep att ta till för att hitta den perfekta gåvan.

För att en gåva ska kännas personlig är det viktigt är att du har lagt ned omsorg på den. Se alltid till att bifoga ett vackert gratulationskort, gärna med en personlig text. Var också noga med att slå in din present vackert. Det finns presenter för alla, bara du tänker till lite extra. Här följer några tips till den villrådige givaren.

Snabb gåva som värmer hjärtat

Ibland händer det. Du inser plötsligt att du nästan glömt en älskad persons födelsedag. Du behöver alltså ordna en gåva riktigt snabbt. Då är ett blombud perfekt! Enligt Expressen har just efterfrågan på blombud ökat under Coronakrisen. Kanske visar det vilken glädje blommor är under svåra tider? Välj blommorna du ska skicka omsorgsfullt. Tänk gärna på mottagarens favoritblommor och färger eftersom buketten då känns extra personlig.

Följ trenden och handla gåvan second hand

Att handla second hand är populärare än någonsin eftersom som fler människor blir medvetna om klimatet och den negativa påverkan vår konsumtion har på det. På SVT-nyheter kan man läsa om just det fenomenet. På second hand finns mängder med prylar vilket gör att det kan vara svårt att hitta rätt. Ett knep är att fundera över vilka intressen mottagaren har. Det blir då enklare att veta inom vilka kategorier du ska leta. Den hängivne fiskaren blir säkert lycklig över en låda med gamla fiskedrag, medan fashionistan gläds åt en unik vintageklänning.

Ge bort en upplevelse till den som har allt

Det finns ju människor som redan äger allt de behöver. De är därför extra svåra att köpa gåvor till. Ett tips kan vara att ge bort en rolig upplevelse som ni kan åka på tillsammans. För den stressade passar en övernattning på SPA. Har du en riktigt äventyrlig vän kan den ubåtsfärd som SVD skriver om kanske vara något? För djurvännen och naturälskaren är en vandringsupplevelse eller en turridning perfekt.

  • Fundera på vilka intressen mottagaren har
  • Blommor är gångbart vid alla tillfällen
  • En gåva behöver inte alltid vara en sak utan kan lika gärna vara en upplevelse