Är det trendigt med scrunchie?

Trender kommer och går, och det finns vissa plagg och accessoarer som alltid kommer att ha en speciell plats i modehistorien. Men hur ligger det egentligen till med scrunchien? Är den ute eller har den gjort en comeback?

För den som inte kommer ihåg vad en scrunchie är kommer nu en chans att friska upp minnet. En scrunchie är en väldigt stor och tjock hårtofs som var mycket populär under 90-talet. Många tjejer minns nog hur de bar dessa till skolan eller festerna under denna period. Den stora frågan är nu om det går att bära denna tofs år 2019 med stolthet eller inte?

Nämns i Sex and the City

Många kanske tänker tillbaka på den framgångsrika serien Sex and the City och scenen när Carrie hackar på Berger för att en karaktär i hans bok springer runt i New York med just en scrunchie. Men faktum är att scrunchies inte alls är ute, snarare tvärtom. Dessutom har de den stora fördelen att de inte sliter på håret på samma sätt som en vanlig tofs med metallplatta.

Det är en accessoar som väcker diskussion , det är ingen tvekan om saken. För någon som vill stå i centrum är det ett perfekt stylingtips. En fördel är att en scrunchie kommer i flera olika färger och är lätt att styla tillsammans med flera olika outfits. Dessutom passar den lika bra till vardags som till fest.

Scrunchien är här för att stanna

Idag ser man många klassiker från 90-talet komma tillbaka, både diadem och scrunchies syns på många kända profiler. På Instagram går det se flera svenska kändisar och influencers som gör reklam för scrunchien och använder den regelbundet. Den är både roligare och piffar upp en outfit på ett helt annat sätt än en vanlig, smal hårtofs.