Så blir flytten från hus till lägenhet smidig

När barnen flyttar hemifrån och du inte längre behöver lika stor bostadsyta kan det vara en bra idé att sälja huset och flytta till lägenhet. För att göra processen med att köpa och sälja enklare kan det vara en fördel att hitta en mäklare som kan hjälpa till med båda. När du inte har ett hus att ta hand om får du dessutom tid över till annat.

Om tiden är kommen när det är dags att flytta från huset till en mindre lägenhet kan du kontakta mäklare Jönköping om du bor där för en smidigare process. Rätt mäklare i Jönköping kan hjälpa dig att förvandla dina bostadsdrömmar till verklighet. Du kan få hjälp med både försäljningen och köpet av ditt nya boende av samma mäklare. Det kan underlätta mycket när du både ska köpa och sälja.

Mer tid till fritidsintressen

Om du är kvinna vars barn har flyttat hemifrån behöver du inte lika mycket boyta längre och kan med fördel flytta till mindre. Att ta hand om ett hus kräver både tid och energi. När du bor i lägenhet slipper du allt sådant. Du kan istället lägga tid på dina fritidsintressen och på att umgås med vänner och bekanta.

Fixa till huset innan försäljning

När du ska sälja ditt hus är det en bra att styla huset inför försäljningen för att få det bästa möjliga priset. Det kan vara värt att piffa till inne genom att byta lister eller måla om väggar och tak i fall det är mycket slitet eller har skador. Mäklaren kan hjälpa dig att ge tips och råd kring vad du kan göra för att visa upp huset från sin bästa sida. Om det känns tryggare kan du välja att sälja huset först innan du köper din nya bostad för att veta vad du får för det.