Den mogna skönheten

För dig som nått en mogen ålder så är hudvård viktigare än någonsin. Det handlar inte nödvändigtvis om att undvika rynkor eller att fylla ut läppar, utan snarare om att bibehålla en skön mjukhet och fräschör. Precis som vita men lite sneda tänder är mer attraktiva än gula och raka, är en fin lyster och jämn nyans men med lite rynkor mycket vackrare än en torr, glåmig hud utan så mycket som en kråkspark.

Alla kan uppnå en god hudkvalitet och beroende på vilken hudtyp du har så finns det många olika produkter och behandlingssätt som kan vara mycket fördelaktiga. Du kan få massor med bra och smarta tips hos Skönhetsparadiset där du bland annat kan läsa om de bästa hudprodukterna på marknaden.

Känn din hudtyp

mogen kvinnaOavsett vilken ålder du är så reflekteras din allmänhälsa ofta i din hud. Om du till exempel är väldigt stressad så kan det yttra sig i eksem eller finnar och om du sover dåligt kan du få mörka ringar under ögonen. Några av de mest avgörande faktorerna för hur din hud mår är:

  • Näring – en bra och varierad kost ger huden de vitaminer och mineraler den behöver
  • Sömn – god sömn hjälper huden att reparera och förnya sig
  • Träning – regelbunden motion ger huden syre och energi
  • Hudvårdsrutiner – ju snällare du är mot huden desto finare blir den
  • Ovanor – rökning och för mycket sol reflekteras snabbt i hudens kvalitet

Hjälp huden på traven

Det finns också genetiska faktorer bakom vår huds hälsa men genom att ta väl hand om din kropp kan du göra mycket stor skillnad på ditt yttre. Att exempelvis exfoliera regelbundet tar bort döda hudceller och ger genast en jämnare och finare yta, och att hålla huden så återfuktad som möjligt ger en djupgående effekt. Genom grundlig rengöring får du bort smuts och toxiner, och med en ansiktsmask kan du tillföra extra näring och ge huden en omedelbar spänst.

Du kan också hjälpa huden liten extra på traven genom att använda bra kosmetiska produkter som en naturlig concealer, en gyllene foundation eller en primer som avhjälper ojämnheter och fläckar. Med en brun-utan-sol mousse får du fin färg och en naturlig make up lyfter fram dina vackraste drag.