Därför ska du ta hand om kroppen

När det kommer till hälsa får du inget gratis, speciellt inte när du har passerat 30- och 40-strecket. Ju äldre du blir desto mer omtanke behöver kroppen. Genom hälsosamma vanor i vardagen kan du må toppen trots att du blir äldre.

Med tiden förändras kroppen. Den åldras och blir allt mindre generös om du slarvar med din hälsa. Men det finns små enkla tips och knep som du kan applicera i vardagen för att må bättre. Kroppen är även i större behov av vitaminer och mineraler för att fungera eftersom kroppens egen produktion av vissa ämnen sjunker med åldern. Då är det extra viktigt att förse kroppen med det den behöver via mat och kosttillskott. Genom att ta ett kosttillskott såsom Vitaepro kan du säkerställa att muskler, leder, immunsystemet och hjärtat får det som behövs för att fungera optimalt. Du kan enkelt beställa det på nätet.

Vitaminer och mineraler är viktiga

Om du ger kroppen rätt näringsämnen är det möjligt att bromsa åldrandet. Det finns vissa vitaminer och mineraler som är extra viktiga att ta efter 40. Låt maten vara basen som du sedan stöttar upp med kosttillskott som VitaePro.

Träning förebygger sjukdomar

Eftersom kroppen inte återhämtar sig lika bra och risken för exempelvis ledsjukdomar ökar efter 30 och 40 är det viktigt att jobba förebyggande. Att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk aktivitet är viktigt om du vill ha en frisk kropp. När du är aktiv och motionerar förebygger du även övervikt vilket är bra när skelettet blir svagare. Ett tips är att kombinera styrke- och konditionsträning för att få bäst effekt av träningen.

Fokusera på återhämtning

Förutom att lägga fokus på näringsrik mat och träning är det bra om du prioriterar att sova ordentligt. Kartlägg dina behov och se hur mycket just du måste sova. Sedan försöker du se till att uppfylla sömnbehovet som du har. För att få en kropp i balans är det även viktigt att hitta återhämtning i vardagen. Att promenera lugnt i naturen eller yoga är olika former av återhämtning som du kan testa. För balans krävs det aktivitet och återhämtning i lagom mängd. Glöm inte att skratta och ta hand om dina relationer för att må riktigt bra genom livet.