Status med ringar

Att smycken och ädelstenar har varit en statussymbol i århundraden är inget nytt. Ringen kan symbolisera din äktenskapsstatus, men också statuera viss makt. Genom att klä sig med ringar i olika former gör du din look mäktigare. Här skriver vi om tips på hur du kan kombinera ringar och vilka ädelmetaller och stenar som passar bra.

Att styla med ringar är ett uråldrigt statuskoncept. Det är både estetiskt tilltalande, men det döljer sig mer bakom de gyllene metallerna. Guld symboliserar rikedom och makt, och silver är renhetens metall. Bli expert på att klä upp dig och låt ringarnas makt ta din outfit och stil till högre höjder.

Guldet och silvret

Vad som än trendar, om det är svart, rött, orange eller blått, så kan man vara säker på att silver och guld aldrig går ur tiden. Ringen i ädelmetall är ett tidlöst koncept och har dragit blicken till sig i sekler. Både silver och guld har egendomliga egenskaper, och kanske är det därför människan är så förälskad i dessa. Priset på guld (och silver) varierar dessutom mycket efter konkjunktur och är fortfarande lite av vad vi kallar för en ”värdefot”. Läs mer om det i den här artikeln. Silver är till exempel renande och kan användas för att rena smutsigt vatten. Guld är ovanligt mjukt och blir aldrig missfärgat.

…Och så vigselringen

Vid val av vigselringar är det många som väljer stilrena guldringar med personliga inskriptioner. Ofta vill man ha ett par matchande ringar där det egentligen bara är storleken som skiljer dem åt. Andra vill ha mer personliga ringar och kliver helt utanför traditionen. Hur man själv vill göra bestämmer ni som par och det finns inget tvång på utformningen av ringarna. En stilren ring i guld är sött och blir aldrig svårt att ha på sig till allt, och därför är det förmodligen det mest populära fortfarande.

Det svåra är förstås att veta vilken storlek man ska köpa. Köp en storlek som du tror passar, och sedan kan du byta ut. Ett tips är att det är bättre att köpa en för stor än en för liten, för att undvika någon pinsam situation. Ringen kan du sedan byta ut till en passande storlek, för att inte ta bort överraskningsmomentet och be personen som ska få ringen om ringstorlek!

Hur vet man egentligen vad man klär i?

Det är egentligen inte så avancerat att lära sig förstå vad man klär i för typ av metaller. För det första ska man ha klart för sig att det går att bära upp vad som helst. Lyssna inte därför för mycket på tvärsäkra råd om vilken metall som just din hudton passar i. Det viktiga är ju att du som bär ringen tycker att den är fin! De vanliga råden brukar lyda: om du har en varm, guldig hudton passar du bäst i guld. En sval hudton brukar bära upp silver bäst. Har du en mörk hudton klär du i båda metallerna.