Se över din uppvärmning hemma

När du är över 30 är det dags att bli vuxen och se över uppvärmningen hemma. Genom att göra detta och välja ett ekonomiskt alternativ kan du spara tusenlappar varje månad. Det finns många olika sätt att värma sin bostad på där ett bra och miljövänligt alternativ är luftvärmepump.

Energy,Efficiency,Concept,With,Energy,Rating,Chart,And,A,HouseHur du ska värma upp din bostad beror mycket på hur du bor. I en lägenhet är luftvärmepump ett väldigt bra alternativ då den är liten och smidig och har en hög effektivitet. En frånluftsvärmepump utnyttjar energin i frånluften och gör sedan detta till värme. Det finns dessutom fler fördelar med denna pump än att du bara får värme.

” Fördelen med denna typ av pump är att huset samtidigt får en mekanisk ventilationslösning.” Enligt Villaägarna.

Andra fördelar är att du minskar driftkostnaderna och därmed får ett billigare uppvärmningsalternativ. Du får inga sotningskostnader och du slipper ta upp yta än om du ska ha en eldstad eller pelletsbrännare. Den är dessutom enkel och billig att installera i jämförelse med många andra alternativ. Detta är även ett bra komplement till direktverkande el.

Tänk på detta när du väljer uppvärmning

När du ska välja uppvärmningsalternativ är det viktigaste att du ser på husets förutsättningar. Kolla på var det ligger, vilket material det är byggt av, hur många våningar det är och hur många som bor där. Du kan även ta hjälp av din kommun för att utvärdera vad som är bäst för dig och din bostad. Läs på om olika alternativ och gör din research för att det ska bli så bra som möjligt.