5 enkla tips

Fördelen med att bli äldre är att du blir mer och mer erfaren inom det mesta. Husmorsknep och matlagningstricks har du säkerligen många av, men visst vill du fylla på med ännu mer nyttig kunskap? Här är några enkla vardagstips varje tant bör kunna.

Att få tips som kan underlätta något enormt i ens vardag brukar vara uppskattat. Det kanske är något du själv inte tänkt på eller är något som friskar upp minnet. Om det inte är något du funderat på innan är det säkert något du i alla fall har googlat på. Här är 5 husmorstips alla borde kunna:

  • När du skurit saker på en skärbräda, skrapa inte ner det i kastrullen eller stekpannan med den vassa delen av kniven. Den kommer inte vara vass länge till isåfall.
  • Har du testat att städa toaletten med Coca-Cola? Om inte, gör det och bli häpnad!
  • Kaffesumpen du normalt sett slänger är bra till mycket, testa att använd det i vattnet när du vattnar blommor och du kan även använda det för svårdiskade kastruller. 
  • Hur ofta byter du kökshanddukar? Visste du att de ska bytas varje dag?
  • Om du hatar att skala ägg, lägg dem i en behållare som du kan stänga, fyll den med vatten och skaka. Skalet kommer bara åka av!

Hungrar du efter fler tips, eller är du sugen på något helt annat? Som grädden på moset, pricken över i:et eller kronan på verket vill vi även tipsa om ett smarrigt recept på den (enligt tanterna) godaste nyponmarmeladen!

Dina drömmars nyponmarmelad

500 g färska nypon

1 dl råsocker

2 dl syltsocker

Finrivet skal och saften från en hel citron

En halv vaniljstång för en touch

  1. Kärna ur och rensa nyponen för att sedan grovhacka dem. Dela sedan vaniljstången och skrapa ur gottigheterna.
  2. Ta en kastrull och lägg ner nypon, citronsaften, citronskalen och vaniljstången med innehåll. Låt detta koka upp och sjuda under 10 minuter, se till att röra om under tiden och tillsätt vatten om det skulle behövas.
  3. Häll sedan i allt socker och koka i ytterligare 2 minuter. Ta sedan bort kastrullen från plattan och ta bort vaniljstången. Häll sedan ner i burkar och låt det svalna innan servering.