Hur du hittar ett bra lån

Ett bra lån är ett lån som du har så kort tid som möjligt, med så låg ränta som möjligt och med det lägsta lånebeloppet som möjligt. Vad som är ett bra lån varierar från person till person eftersom alla har olika ekonomi.

låna pengarFör att hitta det bästa lånet för just dig så får du ha koll på dina utgifter och inkomster samt titta runt på lånegivarnas olika räntor och villkor. För att hitta räntor och avgifter att jämföra mellan är det bra att använda en jämförelsesajt för att de var de bästa räntorna finns, vilka krav lånegivarna har och liknande. Du kan även läsa olika omdömen om lånegivarna för att se vad andra tycker, och enligt en jämförelsesajt får Compricer omdöme om sig att vara trevliga, ge bra service och ha haft nöjda kunder i 15 år.

Tips inför lånet

”Innan du tar ett lån bör du själv givetvis se över din ekonomi och kontrollera om du har möjlighet att betala tillbaka lånet utifrån dina förutsättningar.”

Detta är ett citat från sajten Hallå Konsument som också tipsar om vikten av att läsa igenom det finstilta innan du skriver på någonting.

Budgetkalkyl och samlingslån

Ett bra sätt att ta reda på om du har råd med ett lån är att göra en budgetkalkyl där du ganska smidigt kan se hur din ekonomi ser ut. Du ser hur mycket du gör av med på olika saker och om du behöver förändra något. Du kanske har många småskulder och saker du har köpt på kredit som ska betalas på. Ibland kan alla sådana småsaker äta upp en stor del av inkomsten. Ett samlingslån kan sätta dig i ett klart bättre ekonomiskt läge med ett lån istället för sju åtta stycken.