Tips för en lyckad omstart i köket efter skilsmässan

En skilsmässa markerar slutet på ett förhållande. Men separationen innebär också starten på ditt nya liv. Som singel har du möjlighet att helt gå upp i de där aktiviteterna som aldrig fick tillräckligt utrymme i din gamla parrelation. Till exempel att laga mat, helt enligt dina egna preferenser.

En skilsmässa en stor sorg. En symbol för en dröm som inte blev verklighet, eller som i alla fall inte levde upp till dina förväntningar. Men glöm inte bort att du en gång i tiden också hade många andra drömmar, som kanske fått stå tillbaka för de kompromisser du behövt göra i ditt äktenskap. Nu är det dags för en omstart, nya mål och en helt ny vardag där du själv står i centrum.

Låt singellivet ta fart i köket

Till en början kan du gärna koncentrera dig på ett specifikt område – och varför inte ditt kök? För att uppnå dina drömmars matlagning gäller det att investera i rätt redskap till köket – självklart ska du ha skarpa knivar, bra skärbrädor i ek och keramiska stekpannor som tål lite hetta. För en sak är säker: ditt nya liv som singel kommer bli hett. Precis som Aftonbladet skriver är tiden efter 30 och 40 den nya tjugoårsåldern.

Men skynda långsamt. Precis som tidningen Femina rapporterar är det av stor vikt för en lyckad omstart att du inte har för bråttom. Ta en sak i taget och känn zen.

Rädda dejten med roliga köksredskap

Att vara singel innebär naturligtvis inte att du bara kommer laga mat till dig själv. För varje ny dejt kommer frågan: vad ska jag bjuda på till middag? Du som är intresserad av matlagning kommer naturligtvis kunna briljera i ditt nya fräscha kök. Men om du inte är så säker vid spisen, så misströsta inte! Handlar du efter Expressens tipslista på galna köksprylar du inte visste att du behövde, kommer du åtminstone ha något att snacka om med din dejt för att dra uppmärksamheten från den brända oxfilén.