Så bromsar du kroppens åldrande

Att kroppen åldras är ingen nyhet. Men du står inte helt maktlös inför åldrandet utan det finns faktiskt många saker du kan göra. Att välja bra hudvård, äta bra kost och motionera är några saker du kan göra för att bromsa ålderstecknen.

Att kroppen förändras med tiden är alla medveten om. Trots att kroppen åldras finns det saker som du kan göra för att påverka processen. Om du satsar på kroppsvård som är anpassad för din ålder kan du bromsa ålderstecknen som kommer smygande. Om du vill hålla ålderstecken i schack i ansiktet ska du verkligen satsa på bra hudvård som är anpassad efter din ålder. Det kan vara bra att testa produkter för mogen hy. Tänk på att använda produkter som ger huden bra med näring. Att addera ett serum eller en fetare nattkräm kan vara en bra sak att göra.

Muskelmassan krymper med åren

När du kommer över 30-strecket är hormonnivåerna ofta i en bra balans men muskelmassan börjar sakta men säkert att minska. Du kanske redan har noterat att kroppen har förändrats en del från när du var i 20 årsåldern. Men det mesta som händer med din kropp i den här åldersperioden är mycket kopplade till dina livsval. Att äta bra mat och motionera regelbundet är av största vikt om du vill bromsa åldrandet. Om du inte styrketränar redan nu är det en bra idé att börja med det. Det kommer förhindra att din muskelmassa krymper. När du kommer upp i 30 årsåldern är det många som går upp i vikt men det har faktiskt inte mycket att göra med åldrandet att göra. Det har mer att göra med vilka livsval du gör. Många har mer stillasittande arbeten i detta åldersspannet och lever stressiga liv. Familjebildning krockar lätt med karriär och det leder ofta till att livspusslet inte riktigt går ihop.

Återhämtningen blir sämre

När du blir 30 någonting kommer kroppen inte återhämta sig lika bra som tidigare. Ämnesomsättning går långsamt ner och det medför att din kropp får svårare att återhämta sig. Till exempel efter en graviditet som kroppen tar stryk av blir det svårare för kroppen att återhämta sig från, speciellt om du äter dåligt och stressar.