Få fylligare hår med hjälp av PRP behandling

Ofta talar vi om män när det handlar om tunnhårighet, men faktum är att även många kvinnor drabbas av tunnare hår när de åldras. Det kan vara ett hårt slag eftersom håret för många kvinnor är en stor del av identiteten.

Är du en av dem som känner att håret som fastnar i hårborsten ökar i volymen och håret som sitter kvar på huvudet tunnas ut? Då är det bra att veta att det finns hjälp att få. I den här texten får du veta mer om PRP behandling och hur det kan hjälpa dig. Faktum är att det är en ganska enkel procedur som kan ge stor effekt på hårväxten.

Vad är PRP?

Vad är då en prp behandling och hur kan den hjälpa dig? Säkert har du hört talas om hårtransplantationer vid håravfall, men du behöver faktiskt inte ta till en så drastiskt åtgärd om du tappar ditt hår. Med åldern får de flesta tunnare hår. Men varför tappar man hår? Kort kan man säga att hårsäckarna helt enkelt blir trötta och inte länge orkar hålla sig kvar om de inte får en boost. Med en PRP behandling kan du väcka dessa hårsäckar till liv. PRP står för Platelet Rich Plasma vilket är plasma som är rik på blodplättar. Denna injiceras i hårbotten och väcker liv i dina trötta hårsäckar så att de börjar producera hår igen.

Så går behandlingen till

En behandling med PRP tar ungefär en timme. Först tas ditt eget blod, ungefär som vid ett blodprov. Detta centrifugeras sedan så att blodplättarna och plasman separeras. Efter detta injiceras blodplättar och plasma i din hårbotten. Efter behandlingen kan du leva ungefär som vanligt, men du bör undvika att anstränga dig, utsätta hårbotten för värme eller gnugga den under de första dagarna efter behandlingen. Man brukar rekommendera att man gör ungefär fyra till sex behandlingar med en månads mellanrum i början. Efter det räcker det med en underhållningsbehandling om året. Du kommer snart att uppleva att ditt hår känns fylligare och tjockare igen så att du kan njuta av att skapa vackra frisyrer och håruppsättningar. Låt inte ditt håravfall hindra dig. Gör något åt det istället. Med hjälp av PRP är det enkelt.