Öka välbefinnandet med badtunna

Med en badtunna i trädgården har du alltid badet nära till hands. Ett varmt bad ger härlig avkoppling samtidigt som det har positiva hälsoeffekter i form av mindre värk och förbättrad sömn.

I en badtunna kan du bada utomhus året runt och vad kan väl vara härligare än att krypa ner i ett varmt bad en kylig vinterkväll och blicka upp mot stjärnhimmeln? Hos Badspecialisten hittar du både eluppvärmda och vedeldade tunnor som alla är enkla att installera och rengöra.

Bättre hälsa med badtunna

Förutom att det är skönt och behagligt finns det flera hälsofördelar med att bada. Varma bad förbättrar hälsan för både yngre och äldre men hos de som är lite äldre brukar musklerna vara stelare och behöva mer omsorg för att fungera bra utan smärta. Varma bad lindrar värk i kroppen eftersom badet ökar blodcirkulationen i kroppen och hjälper till med att få stela och värkande muskler att slappna av. Bad bidrar också till bättre sömn och ger ett allmänt ökat välbefinnande då det får dig att må bättre även efter badet. Om du är förkyld kan även nästäppa och hosta kännas bättre efter ett varmt bad. Värk i leder och muskler innebär ofta sänkt livskvalitet och förutom varma bad kan även fysisk träning lindra besvären. Motion är ett bra tips för att minska smärta men tänk på att undvika alltför belastande träningsformer och satsa på till exempel simning eller cykling. Kombinera gärna träningspasset med ett varmt bad i badtunna för att snabba på återhämtningen. Ett varmt bad ger bra återhämtning efter träningspasset då det mjukar upp trötta muskler.

Fördelar med varma bad

  • Ger ökat välbefinnande
  • Minskar smärta och stelhet
  • Lindrar symptom från influensa och förkylning
  • Förbättrar sömnen

Ytterligare en fördel med att ha en egen badtunna är att du inte behöver transportera dig till ett badhus eller en spa-anläggning utan kan tappa upp ett bad precis när du känner för det. Offentliga badanläggningar kan dessutom vara stökiga och inte ge tillräckligt med avkoppling. Badhus brukar ha barn som hoppar och leker i bassängen vilket ofta gör det svårt att njuta av badet även om det finns en jacuzzi eller liknande på badanläggningen.